Завантаження ...

Суми зустрічають нових переселенців із обстріляних міст (+відео)

Із-під куль рятуються цілими родинами – навіть з немовлятами. Наймолодших утікачів від війни поселили у санаторії «Ровесник».

Із-під куль рятуються цілими родинами – навіть з немовлятами. Наймолодших утікачів від війни поселили у санаторії «Ровесник».

Родина Шевченків приїхала до Сум із Першотравневого району – з епіцентру протистоянь. Кажуть, збиралися похапцем та їхали навмання – аби зберегти життя собі й сину.
Потроху оговтується від канонад і вибухів і маленький Ваня. Для нього Суми вже стали особливим місцем.

У сусідній кімнаті облаштувалася родина Браславських із Донеччини. Їх донечці ще немає й місяця – вона з’явилася на світ удома в екстремальних умовах. Батьки кажуть: місто для переїзду довго не вибирали – поїхали туди, де знайшлися вільні місця. А от щодо країни питання не стояло – знали, що залишаться у рідній державі.

Допомагають переселенцям і волонтери, і небайдужі сумчани, і керівництво санаторію. З миру по нитці назбирали речей і харчів.

Директор санаторію говорить: готові прийняти ще 40 родин – до кінця весни, допоки не розпочнуться оздоровчі зміни. Нагадаємо, за час АТО до Сумщини приїхали майже 14 тисяч жителів Донбасу. За інформацією Штабу з соціального забезпечення переселенців, область готова прихистити ще більше 700 осіб.


За матеріалами СОДТРК
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: