Завантаження ...

Дитячі оздоровчі заклади Сумщини – під загрозою закриття (+відео)

У Держбюджеті 2015 року не передбачили фінансування путівок за рахунок грошей Фонду соцстрахування. Відтак, вартість путівки зростає в рази.

У Держбюджеті 2015 року не передбачили фінансування путівок за рахунок грошей Фонду соцстрахування. Відтак, вартість путівки зростає в рази.

Про загрозу закриття закладів оздоровлення їх керівники воліють не думати. Бо ж компенсація вартості путівок Фондом соціального страхування була суттєвою складовою економічної стабільності таборів і санаторіїв.

Тож за новацій шукають можливості, аби забезпечити оздоровлення, як і раніше, без фінансових втрат для працівників.

Ще торік із двох з половиною тисячі гривень батькам залишався невеликий процент. До них діти могли поїхати за 280 батьківських гривень. Нині ж слід готувати на порядок більшу суму. Така не доступна для родин із середніми статками, переконана сумчанка Олена. Каже: якщо держава не компенсуватиме хоча б частину вартості, принаймні, її дітям доведеться оздоровлюватися у спальних мікрорайонах міста.

А от один із ідейників наметових таборів Сумщини налаштований менш песимістично. Переконаний: зберегти оздоровчі заклади і забезпечити заміський відпочинок дітей ще є можливість.

Урятувати дитяче оздровлення влітку депутати матимуть у квітні. Тоді розподілятимуть вільні залишки, а їх наразі маємо 27 мільйонів. Або ж у лютому, коли парламент переглядатиме статті державного кошика, слід внести відповідні зміни.




За матеріалами СОДТРК
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: