Завантаження ...

Господарський суд Сумської області розглянув справу про санацію ПАТ «Сумихімпром» (+відео)

Вердикт – подовження процедури ще на півроку. У залі суду майже всі представники кредиторів «хімпрому». Переконують: заводу потрібне друге дихання. План санації підприємства є – від 4 грудня, і вже майже погоджений.

Вердикт – подовження процедури ще на півроку.

У залі суду майже всі представники кредиторів «хімпрому». Переконують: заводу потрібне друге дихання. План санації підприємства є – від 4 грудня, і вже майже погоджений.

За словами представників підприємства, за період санації на капітальні інвестиції витратили понад 100 млн. гривень, а на ремонти – більше 140-ка. Утім є й інша статистика. За чотири роки, з 2009 по 2013-й, розмір доходів ПАТ «Сумихімпром» зменшився на майже 155 млн. грн. У 2011 порушили навіть кримінальну справу: чи не навмисно ініційоване банкрутство?

Просили у заводу перевірити фінансово-господарські договори. Однак, на запити від розпорядника майна «хімпрому» відповіді не надходило. У судовій залі, розглянувши всі аспекти справи, головуюча оголосила своє рішення. Нагадаємо, «Сумихімпром» – великий енергохімічний комплекс, промисловий майданчик якого займає 226 га. Підприємство – одне з тих, що формує бюджет міста Суми. Працює тут нині 4,5 тисячі осіб.



 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: