Завантаження ...

Стрілянина з автомату, бійка та відкрите кримінальне провадження – вихідні в Конотопі пройшли неспокійно (+відео)

Місцева самооборона разом із бійцями «Азову» в суботу, 13 грудня, навідалися до одного з місцевих мисливських будиночків.

Місцева самооборона разом із бійцями «Азову» в суботу, 13 грудня, навідалися до одного з місцевих мисливських будиночків.

Біля мисливського будиночку в конотопському лісі стався конфлікт. Один із відпочивальників – тепер у лікарні. Розповідає: на нього та його друзів напали зі зброєю. Лікарі ж констатують наслідки: множинні забої, гематоми грудної клітини, поясниці, кінцівок, струс головного мозку.

За що застосували силу? – За неспокій, які влаштували відпочивальники. Так пояснюють свої дії самооборонівці. Називають одразу дві причини. По-перше, їх покликали жителі ближній сіл, які злякалися пострілів. По-друге, вважають такі розваги невчасними.

Хто має дозвіл на полювання? За інформацією громадських активістів, вони намагалися отримати відповіді. Але очільник конотопського лісгоспу Леонід Бут ніяк не відповів і просто зник. І саме тому вони пішли у розвідку. Та натрапили на спротив. Учасник подій Павло Приймаченко твердить: усі документи в мисливців були в порядку.

Директор місцевого лісгоспу називає історію хуліганською. Хоча не виключає мотиву – помста. Нагадаємо, 9 листопада конотопські лісничі одному з мисливців прострелили ногу, іншому – кулею збили шапку, мовляв, діяли за інструкціями, бо затримали начебто браконьєрів. Те, що мали право стріляти, заявляють і нині «азовці», бо, кажуть, була загроза життю.

Хто дійсно мав право на застосування зброї, – з’ясують правоохоронці. Як повідомили нам в Конотопському міськвідділі міліції, наразі ними відкрито кримінальне провадження за статтею «Перевищення влади або службових повноважень».



За матеріалами СОДТРК

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: