Завантаження ...

Сумська міська рада намагалася з’ясувати, чи можна залишити обласний центр зі світлом (+відео)

Переймалися проблемою, бо на округах їм не дають проходу. Та й під час самого засідання у залі час від часу зникала електрика та гасло інформаційне табло.

Переймалися проблемою, бо на округах їм не дають проходу. Та й під час самого засідання у залі час від часу зникала електрика та гасло інформаційне табло.

Залишити Суми зі світлом хочуть майже всі депутати Сумської міської ради. Відповідне звернення направлять до Кабміну.

Натомість країна не відключає окуповані та непідконтрольні території, наголосила депутат. За лімітами, на грудень споживання електроенергії у Сумах склало до 450 мегават. Місто не перевищує ліміти.

Якщо не вимикати Суми, потрібно буде брати ту саму потужність в інших містах області. Депутати наполягали: коли відключається електроенергія, ламаються побутові прибори та ліфти.

Споживачі мають право звертатися за компенсацією. Утім, факт відключення світла не є причиною виходу приладів із ладу, – пояснив представник «Сумиобленерго». Висказати своє невдоволення «темною» ситуацією в місті прийшли містяни. У декого, кажуть, проблеми більш глобальні, ніж зламані електроприлади.

Палкі обурення вже навіть призводили до застосування сили проти підприємства.

Нині зменшена кількість відключень будинків із автономним опаленням, а таких –більше сотні в місті. У той час, коли не підпадають під графік відключення лікарні, насосні станції, воєнні частини та правоохоронні органи, деякі дитсадки та школи сидять зі свічками.



За матеріалами СОДТРК
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: