Завантаження ...

«Сумижитло» із департаментом інфраструктури наввипередки оголошують майже однакові конкурси (+відео)

Шукають управителів та утримувачів для сумських багатоповерхівок. Майже одночасно на двох сумських сайтах з’явилося оголошення про пошук управителів для будинків: на сайті «Сумижитла» та проект рішення виконкому – на Муніципальному інформаційному порталі.

Шукають управителів та утримувачів для сумських багатоповерхівок.

Майже одночасно на двох сумських сайтах з’явилося оголошення про пошук управителів для будинків: на сайті «Сумижитла» та проект рішення виконкому – на Муніципальному інформаційному порталі.

У комунальному ЖЕКу розповіли: оголосили конкурс як балансоутримувачі будинків, діють за законом і за дорученням влади.
У Департаменті інфраструктури – іншої думки: упевнені, що саме вони мають проводити конкурс. Окрім управителів, планують шукати ще й організації – для обслуговування будинків.
Розставити крапки над «і» ми попросили столичних експертів. Фахівці громадської мережі «ОПОРА», проаналізувавши дії обох сторін, знайшли суперечливі формулювання в оприлюднених документах.

А от активісти сумських неурядових об’єднань взагалі вважають проведення такого конкурсу неправомірним – мовляв, цим повинні займатися самі власники будинків.

Ситуація до кінця залишається незрозумілою. Вочевидь тільки те, що за півроку спливає термін дії договору з КП «Сумижитло», і виконком намагається встигнути на конкурсних засадах знайти управителя та виконавця послуг для сумського житла – як того вимагає закон. А «Сумижитло», у свою чергу, намагається втриматись на ринку послуг. Гордіїв вузол може розрубати житлово-комунальна реформа. На таку в Україні чекають вже з нового року.





За матеріалами СОДТРК
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: