Завантаження ...

На вулиці СКД точаться дворові баталії через будівництво аптеки (+відео)

Жителі двору, в якому її хочуть звести, налаштовані категорично. Кажуть, споруда їм заважатиме. Забудовник, у свою чергу, на поступки також не йде.

Жителі двору, в якому її хочуть звести, налаштовані категорично. Кажуть, споруда їм заважатиме. Забудовник, у свою чергу, на поступки також не йде.

На СКД, 50 киплять пристрасті. Мешканці знову вийшли на акцію протесту. Кажуть: аптеці в їхньому дворі – не місце.

Історія з будівництвом почалася майже 10 років тому. Підприємець-киянка збиралась поставити тут невеличкий фармацевтичний кіоск. Тепер же на шматку землі посеред двору почали будувати цілу аптеку. Вже дійшли до комунікацій. Тоді мешканці й забили на сполох. Пані Людмила каже: дійшло навіть до стусанів.
Люди ж усе заперечують. І, в свою чергу, в неправомірних діях звинувачують забудовницю.

Судова тяганина триває й досі. Хоча мешканці переконують: ще сім років тому Харківський апеляційний суд заборонив тут будь-яке будівництво.

У Департаменті містобудування повідомляють: з цим питанням зверталися вже й до інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю. Звідти надіслали листа, що у конфлікті правий забудовник. Але міська рада з цим не погоджується, бо термін дії дозвільних документів себе вичерпав.

Розібратися більш детально чиновник-депутат обіцяє на наступній сесії. Така запланована на 26 листопада. Мешканці ж будинку запевняють: і надалі чатуватимуть свою прибудинкову територію.




За матеріалами СОДТРК

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: