Завантаження ...

30 жовтня сумчани можуть залишитися без маршруток (+відео)

Приватні перевізники на цей день призначають страйк. Про таке напередодні вони повідомили міську владу – листом. У ньому від імені Сумської спілки автоперевізників пасажирів вимагають встановити економічно обгрунтовні тарифи

Приватні перевізники на цей день призначають страйк. Про таке напередодні вони повідомили міську владу – листом. У ньому від імені Сумської спілки автоперевізників пасажирів вимагають встановити економічно обгрунтовні тарифи. Зазначають: три роки тому такий отримали з порушенням вимог закону.

Як наслідок, позбавлені можливості утримувати свої транспортні засоби в належному технічному стані. Громадські активісти ж у чергове наголошують: оголошувати страйк приватники, які виконують комунальне замовлення, не мають права. Більш того, в умовах відсутності у КП «Електроавтотранс» достатньої кількості тролейбусів і автобусів, виконують соціально важливу для міста функцію.

Нагадаємо, другого червня перевізники вже проводили акцію протесту – не вийшли в рейси. Тоді рух маршруток припинився на кілька годин. Але покарання ніхто не поніс, адже подібне не було зафіксоване та задокументоване належним чином. У серпні виконком погодився з перевізниками і підвищив проїзд- до трьох гривень. Міський голова під тиском громади призупинив дію даного рішення. А у вересні міська рада скасувала виконкомівський документ узагалі. Тож нині проїзд здійснюється за ціною 2008 року – дві гривні.

На 18-00 міський голова призначив зустріч із перевізниками. Про її результати нам пообіцяли розповісти вже 30 жовтня. Тож поки сумчанам слід готуватись до всіх сценаріїв, у томі числі діставатись на роботу пішки.




За матеріалами СОДТРК

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: