Завантаження ...

Закон про люстрацію набув чинності і тепер починає виводити на чисту воду «заплямованих» чиновників (+відео)

Люстрацію планують провести у кілька етапів, починаючи з верхівки – Кабміну, Нацбанку, Центральної виборчої комісії. Звільнятимуть чиновників, які загалом не менше року працювали за президентства Віктора Януковича, в тому числі – під час кривавих подій на столичному Майдані

Люстрацію планують провести у кілька етапів, починаючи з верхівки – Кабміну, Нацбанку, Центральної виборчої комісії. Звільнятимуть чиновників, які загалом не менше року працювали за президентства Віктора Януковича, в тому числі – під час кривавих подій на столичному Майдані. Сумських чиновників закон майже не торкнеться, – говорять експерти. Ті, хто за Януковича обіймав найвищі посади в області, а це – голова облдержадміністрації, прокурор, керівники управлінь СБУ та МВС, – уже не працюють.

За законом, перевірки організовуватиме Мін’юст, а також органи, які призначають на посади чиновників. Поки механізм очищення влади у розробці. Загалом, кажуть експерти, під люстрацію підпадає близько мільйона чиновників по всій Україні.





За матеріалами СОДТРК
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: