Завантаження ...

Наразі до Сумщини приїхали майже 7 з половиною тисяч переселенців із зони проведення АТО та Криму (+відео)

У міському управлінні соцзахисту відкрили додаткову контору. Щодня до цієї зали приходять до сотні жителів Сходу та Криму – щоб стати на облік. Переселенці кажуть: жити в буферній зоні неможливо. Принаймні, поки що.

У міському управлінні соцзахисту відкрили додаткову контору. Щодня до цієї зали приходять до сотні жителів Сходу та Криму – щоб стати на облік. Переселенці кажуть: жити в буферній зоні неможливо. Принаймні, поки що.

Тут приймають і документи на виплату пенсій, і для адресної допомоги. Це – 884 грн. для непрацездатних і вдвічі менше – для працездатної особи.

Отримувати таку «підмогу» можна до півроку. Далі треба влаштовуватися на роботу. З майже 7500 прибулих до Сумщини за заробітками до обласного центру зайнятості прийшла тільки 10-та частина – 750 осіб. Із них майже половина забажали мати статус «безробітній». Бо вигідніше отримувати допомогу, ніж нашу, сумську, зарплату.
А от квартирне питання для переселенців на Сумщині стає руба. Більшість з них тимчасово живуть у знайомих. В обласному департаменті соцзахисту створили спеціальну базу вільних помешкань. Та поки що вона скупенька. Допомогу у вигляді одягу, медикаментів і харчів можна знайти у Червоному Хресті. Але очільник обласної організації говорить: ентузіазм сумчан підупав.

Задля участі у позачергових парламентських виборах жителі Донецької, Луганської областей та Криму можуть звертатися до центрів реєстру виборців. Такі є в кожному місті. У Сумах – на майдані Незалежності, 2, у 4-му кабінеті. Наразі про таке бажання заявили 156 переселенців.
Отже звертатися за консультацією переселенці мають за адресами і телефонами:

Управління праці та соціального захисту населення
вул. Харківська, 35 (каб. 221)
тел.: (0542) 36-22-45

Сумський обласний центр Державної служби зайнятості
майдан Незалежності, 3
тел.: (0542) 22-46-26

Контактний центр департаменту соціального захисту населення Сумської ОДА:
Тел.: (0542) 66-33-77

Сумська обласна організація Товариства Червоного Хреста України,
вул. Холодногірська, 41
тел.: (0542) 61-15-60, 050 407 10 43 (Ігор Вікторович)




За матеріалами СОДТРК
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: