Завантаження ...

За що отримують зарплату деякі прокурори Сумщини? (+відео)

Таке запитання прозвучало на міжвідомчій нараді в обласній прокуратурі. Зокрема, отримав на горіхи шосткинський прокурор. Він за рік відкрив лише 2 кримінальні провадження з приводу фінансових правопорушень.

Таке запитання прозвучало на міжвідомчій нараді в обласній прокуратурі. Зокрема, отримав на горіхи шосткинський прокурор. Він за рік відкрив лише 2 кримінальні провадження з приводу фінансових правопорушень. Це при тому, що Сумська область в боргах по самі вуха. Дійшли до висновку: в цьому винні не лише корупціонери, а й ті, хто не догледів розкрадання бюджетних коштів.

Прокурори з усієї області, а також керманичі обласних контролюючих органів протягом майже двох годин ламали голови – як зупинити розкрадання бюджету. Неприємну тему почали з приємного… Прокурор Сумщини вихваляється досягненнями.

І додає, пильне прокурорське око попередило нецільове використання майже 50-ти мільйонів гривень. Натомість, заступник пана Петрова говорить: розпорядники бюджетних коштів заборгували державі 177 мільйонів гривень. А сума збільшується…Чимало винні й орендарі землі, які не сплачують податки.

Відмивають бюджетні гроші найчастіше під час тендерів. Не гребують погрітися на торгах у медичній та дорожній сферах.

У результаті – правоохоронці та контролюючі служби й управління домовилися тісно співпрацювати в боротьбі з фінансовими злочинами. Мовляв, гуртом і батька легше бити.

За матеріалами СОДТРК
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: