Завантаження ...

На сесію обласної ради прийшли не лише депутати, але й правоохоронці та незадоволені громадяни (+відео)

Сесію облради, вже традиційно, почали з хвилини мовчання за загиблими. Перш ніж перейти до порядку денного, розпустили одну з фракцій.

Сесію облради, вже традиційно, почали з хвилини мовчання за загиблими. Перш ніж перейти до порядку денного, розпустили одну з фракцій.

Тим часом до зали прийшли невдоволені люди. Один із депутатів запропонував вислухати їх до розгляду порядку денного. Але… громаду попросили почекати.

«Дуже швидко» не вийшло. Вже перший доповідач мав що сказати. Очільник комісії з питань соціально-економічного розвитку зазначає: сфера, якою він опікується, в області нема. Додає: жителям Сумщини заборгували зарплат на понад 65 мільйонів гривень. Це вдвічі більше, ніж було на початок року, бо податки дві тисячі структур платять за межі області. Далі звітував прокурор. Каже: на Сумщині нижчий рівень злочинності, ніж у цілому по Україні. У громади є запитання про розриття сміттєзвалища.

Володимир Шульга – вже не при посаді. Тож усувати порушення має вже новий очільник області. Або ж сама прокуратура, позиваючись до суду. Голова облради рекомендує отримати ще й висновки екологів.

Претензії виникли й до виконуючого обов’язки губернатора. Пана Чернявського. Представники «Майдану» дуже не хочуть, щоб він навіть тимчасово керував справами Сумщини.

Таке звернення разом із заявою Віктора Чернявського про відставку майданівці планують відвезти Президенту. І обіцяють продовжити традицію люстрації – з протестами й кошиками для сміття на голові…А жителі Стецьківки погрожують перекрити дорогу, якщо полігон розриватимуть і надалі. На такій мінорній ноті й фінішувала сесія облради.




За матеріалами СОДТРК

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: