Завантаження ...

Отримати клаптик землі має право кожен житель Сумщини (+відео)

Так гарантує і Конституція, й Земельний кодекс України. Ми неодноразово розповідали про забудову лісових угідь на околицях Сум і за межами міста. Бо з року в рік у соснових лісах, мов гриби, ростуть будиночки. Земельники кажуть – все за законом.

Так гарантує і Конституція, й Земельний кодекс України.

Ми неодноразово розповідали про забудову лісових угідь на околицях Сум і за межами міста. Бо з року в рік у соснових лісах, мов гриби, ростуть будиночки. Земельники кажуть – все за законом.

Влітку ми знімали сюжет про те, що в баранівських лісах усе частіше зелений килим змінюють цементним… Фундамент залили поміж дерев, поблизу Псла. Земельники запевняють – будують згідно закону.

Щоб безкоштовно отримати свій наділ, вам знадобиться всього кілька папірців…

Із повним набором документів, – тобто заявою, копією вільної ділянки з кадастрової мапи, ксерокопіями паспорту та ідентифікаційного коду, – ми з нашою героїнею пішли в обласне управління держкомзему за кількома сотками землі… Через 30 діб нам відповіли.

Чому ж бажана ділянка на кадастровій онлайн-мапі була позначена нічийною? Нам кажуть, просто її власник ще не розробив проект на землю. Від моменту приватизації у нього для цього є рік.

Нам порадили подати ще один запит на іншу ділянку. Такий бумеранг заява-відповідь може тривати довго… Для тих же, хто хоче отримати землю швидше, є інший варіант. Буквально на кожному стовпі Сум з’явилися оголошення про продаж землі…

Щоправда, таке благо – небезкоштовне. За сотку в соснах вам доведеться заплатити від 6-ти тисяч гривень. Телефоном нам повідомили, купити можна хоч гектар. Адже у приватних руках землі вистачає.



За матеріалами СОДТРК

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: