Завантаження ...

Партії провели свої передвиборчі з’їзди, сформували списки і затвердили кандидатів у мажоритарних округах (+відео)

Схоже, що у новій Верховній Раді навряд чи стане значно більше сумчан – хоча нові обличчя все ж можуть з’явитися. Також спробують переобратися на другий термін майже всі одномандатні переможці 2012 року.

Схоже, що у новій Верховній Раді навряд чи стане значно більше сумчан – хоча нові обличчя все ж можуть з’явитися. Також спробують переобратися на другий термін майже всі одномандатні переможці 2012 року.

Фаворитом виборів є блок Петра Порошенка, але його перша сотня претендентів обійшлася без сумчан. Стали відомі перша 50-ка «Народного Фронту», а також чільні десятки Радикальної партії та «Сильної України» – однак наших земляків немає і там. У переліку «Батьківщини» 53-м іде міський голова Сум Олександр Лисенко. 23-м номером «Громадянської позиції» є сумчанин Володимир Гусєв. А голова обласного осередку «Свободи» Ігор Мірошниченко цього разу балотується десятим.

Зростають і лави мажоритарників. В Сумах знову спробує сили Олег Медуниця – але цього разу від «Народного Фронту». Конкуренцію йому складуть Володимир Шилов з «Батьківщини», представник «Правого Сектору» Микола Сурженко, Сергій Науменко від «Сильної України» та Ігор Науменко з Радикальної партії.

У окрузі №161 з центром у Ромнах за симпатії електорату позмагаються очільник Сумщини, він же депутат від цього округу, Володимир Шульга; Микола Підопригора (Радикальна партія), нардеп-свободівець Едуард Леонов, Сергій Гресь з «Батьківщини» та самовисуванець Василь Шевченко.
В окрузі №162 завадити переобранню Ірини Купрейчик спробують колишній очільник обласного УМВС Петро Дяченко («Сильна Україна»), бютівець Владислав Бухарєв, Артем Семеніхін зі «Свободи» і Валерій Верьовченко (партія Ляшка).

У Глухові звично балотуватиметься екс-«регіонал» Андрій Деркач – його суперниками є Михайло Подолін зі «Свободи», Віктор Лисенко з «Батьківщини» і Олександр Непочатов з Радикальної партії. У Шостці діючий мажоритарник і ще один колишній член фракції Партії регіонів Ігор Молоток конкуруватиме з висуванцем блоку Порошенка, заступником голови обласної адміністрації Іваном Боршошем , бютівцем Віктором Тимошенком і кандидатом від Ляшка Андрієм Крупосієм. Натомість в окрузі №158 з центром у Білопіллі переможець 2012 року Олександр Волков поки відсутній – за парламентське крісло позмагаються кандидат від президентського блоку, начальник обласного управління юстиції Олександр Сугоняко, депутат обласної ради від «Батьківщини» Микола Полілуй і «радикал» Спартак Сергієнко.



За матеріалами СОДТРК
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: