Завантаження ...

Чи завжди кавуни та дині – безпечні і корисні? (+відео)

Аби хоч якось убезпечити себе, купуючи баштанні, слід поцікавитися наявністю у реалізаторів документів, що засвідчують якість продукту. Більшість продавців ринку охоче демонструють експертні висновки з лабораторії. Однак, є й такі, хто на прохання показати документи тікає. Дехто обіцяє принести висновок за кілька хвилин.

Аби хоч якось убезпечити себе, купуючи баштанні, слід поцікавитися наявністю у реалізаторів документів, що засвідчують якість продукту.

Більшість продавців ринку охоче демонструють експертні висновки з лабораторії. Однак, є й такі, хто на прохання показати документи тікає. Дехто обіцяє принести висновок за кілька хвилин. Приносять же не всі. Втім, продавці говорять: покупці нечасто цікавляться документами – вірять на слово чи сподіваються на удачу. Відвідувачі ринку кажуть: більше уваги звертають на те, щоб обрати стиглий і соковитий продукт.

З продавцями баштанних, що облаштувались у спеціальних місцях на вулицях міста, все не так однозначно. Хтось необхідні документи демонструє. А у декого висновок з лабораторії на місці відсутній.

Найбільша ягода та найдухмяніший фрукт – корисні та поживні для людини. Але тільки коли вирощені та реалізовані належним чином. Ласощі ж, щедро «здобрені» пестицидами, нітратами чи солями важких металів, становлять значну загрозу для здоров’я, адже можуть викликати тяжкі отруєння, ураження печінки,нирок, центральної нервової системи. Однак, убезпечити себе може і повинен кожен споживач.

Через відкриту поверхню баштанних легко потрапляють мікроорганізми, розмножуються і можуть викликати отруєння. З цієї причини небезпечні загорнуті в плівку половинки кавунів, які повсякчас можна зустріти в супермаркетах. Розрізаний кавун треба з’їсти за добу, кажуть фахівці. Диня може жити в холодильнику 2-3 доби. Таким чином, дотримання нескладних умов зберігання та вживання баштанних, а також увага до формальностей у місці придбання допоможуть убезпечитись від прикрощів.






За матеріалами СОДТРК
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: