Завантаження ...

На Сумщині розгорнувся Інтернет скандал (+відео)

Що це? Помста за матеріали чи небезпечні забавки з репутацією?

Що це? Помста за матеріали чи небезпечні забавки з репутацією?

Кілька тижнів тому в соціальних мережах Софія помітила фейкові сторінки – зі своїми фото та прізвищем. Те, що там опублікували, шокувало дівчину. Але тільки спочатку. Журналістка розуміє: наклеп і погрози в її бік є кому писати.

Одним із таких об’єктів є роменський коледж СНАУ. Його колишній робітник попросив опублікувати в «Новому погляді» відкритий лист з критикою закладу. Працівникам освітнього закладу це не сподобалося.

Юриста коледжу ми на роботі не застали, вона – у відрядженні. По телефону жінка розповіла: конфлікт із приводу матеріалу таки був. Але редактора роменського видання вона брудом не поливала.

Хто ж хоче поставити пляму на репутації журналістки? Із цим запитанням пані Софія звернулася до правоохоронних органів. Там говорять: йде перевірка.
Та навіть якщо кібер-зловмисників знайдуть, притягнути їх до відповідальності буде непросто. Треба ще ж довести, що публікувала наклеп конкретна особа. Далі – справа за суддями.

Ще можуть стягнути кошти за моральну шкоду. Але кримінальна відповідальність за наклеп у нас не передбачена. Якщо ж пошири правдиву інформацію з особистого життя, можна отримати до трьох років за ґратами. На брехню ж Софія реагує з усмішкою.

Через професійну діяльність на журналістку вже нападали. Це було два роки тому. Тоді не обійшлося без рукоприкладства. Але з курсу критики роменське видання не зійде, – запевняє дівчина.






За матеріалами СОДТРК
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: