Завантаження ...

Серед сумчан точаться сварки, чи змінювати назву вулиці Першотравневої на Героїв Майдану (+відео)

Нагадаємо, ще на початку березня це питання винесли на громадське обговорення. Але по цей день консенсусу досягти не вдалося. Цього тижня мешканці Першотравневої та активісти Майдану знову зійшлися у словесних баталіях.

Нагадаємо, ще на початку березня це питання винесли на громадське обговорення. Але по цей день консенсусу досягти не вдалося. Цього тижня мешканці Першотравневої та активісти Майдану знову зійшлися у словесних баталіях.

Історики, громадські діячі, прості сумчани та місцеві майданівці – усі зібралися, аби остаточно вирішити долю славнозвісної сумської вулиці. Сварки з приводу перейменування Першотравневої на вулицю Героїв Майдану тривають уже місяць. Противники таких кардинальних змін б’ють на совість.

Мешканці Першотравневої – більш категоричні. Кажуть, вони за перейменування, але не їхньої, а будь-якої іншої вулиці чи скверу. Кажуть, домівки чіпати не дозволять.

Кількагодинна дискусія – і компромісу (хоч якогось) таки вдалося досягти. Ідею присвоєння імені Героїв Майдану одному з сумських скверів підтримали і місцеві майданівці. Кажуть, головне – аби про тих, хто загинув під час сутичок у Києві, не забули.

Так чи інакше, бути чи не бути адресі імені Героїв Майдану в Сумах, вирішуватимуть врешті депутати. Свій остаточний вердикт, зважаючи на побажання громади, вони винесуть на найближчій сесії міськради.




За матеріалами СОДТРК
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: